Over Tideco

Over Tideco

Uw partner in kwaliteit, duurzaamheid en creativiteit

Zaakvoerder Tibo Herrebaut is al sinds 2010 actief in de sector, na de studies schilderen en decoratie en een specialisatiejaar in imitatietechnieken ging Tibo in loondienst aan de slag als schilder decorateur. Al snel werd duidelijk dat de volgende stap niet lang op zich zou laten wachten… het starten van een eigen zaak.

Na enige jaren de nodige ervaring te hebben opgedaan in het schilderen, vloerbekleden en restaureren van meubels werd in het begin van 2017 Tideco schilderwerken opgericht om zo met overtuiging de eigen visie aan de klant te kunnen overbrengen.

Met kwalitatief werk, duurzame materialen en producten en de creativiteit om alles in goede banen te leiden. Ook wordt er bij Tideco aan de natuur gedacht dit door enkel met ecologisch verantwoorde producten te werken en zo schadelijke stoffen uit ons ecosysteem te weren en door een goede berekening van materiaal en benodigdheden zodat er geen verspilling van grondstoffen plaatsvindt.

Binnen- en buitenschilderwerk

Schilderwerkzaamheden worden uitgevoerd op uiteenlopende ondergronden, met aparte werkwijzen.

Zoals hout, steen, kunststof en metaal, de praktijk leert ons voordat een ondergrond verantwoord kan geschilderd of bewerkt worden dat er eerst overwegingen en plannen moeten gemaakt worden met vragen zoals:

  • welke verf kan gebruikt worden voor deze ondergrond?
  • welke voorkomende praktische problemen zijn er?
  • op welke manier kunnen deze problemen opgelost worden?

Op al deze vragen heeft Tideco een antwoord of het nu over binnen of buitenschilderwerk gaat.

Met behulp van de juiste verfleverancier en het nodige advies worden al uw projecten groot of klein tot in de puntjes afgewerkt.

project Brugge Centrum (6)

Gevelreiniging

Door middel van hogedrukreiniging met water wordt alle zand, mos en andere vervuiling van het oppervlak verwijderd waarna het gereinigde oppervlak indien nodig wordt behandeld met de juiste coating.

Met de juiste coating voorkom je dat het mos en de vuilbezetting vat heeft op het oppervlak en is uw dak of gevel nog vele jaren beschermd tegen weer en wind.

Tideco. Meer dan alleen schilderwerken.

Meubelrestauratie

Heeft u een oud meubel die u nieuw leven wilt inblazen of is uw salon aan een nieuw kleurtje toe?

Dan kunt u bij Tideco terecht voor allerhande meubelrestauraties van het opnieuw kleuren of repareren van uw meubel tot een verbinding of structureel probleem oplossen. Tideco weet er weg mee.

Uw meubel kan volledig opnieuw gekleurd worden om bij uw nieuwe interieur te passen of het kan in de originele staat hersteld worden met respect voor het karakter en de leeftijd van het meubel.

Daarvoor worden verschillende toepassingen gebruikt zoals zandstralen, whitewash, greywash, craqueleren, beitsen, vernissen, boenwassen, oliën of patineren van het oppervlak om deze volledig naar uw smaak af te werken.

Vloerbekleding

vloerbekleding tideco

Ook voor vloerbekleding bent u bij Tideco aan het juiste adres. Als u een nieuwe vloer wenst te plaatsen moet u zichzelf een paar vragen stellen; hoeveel breekwerk wil ik doen? Hoe wil ik dat mijn vloer er uit ziet? Hoe wil ik dat mijn vloer aanvoelt? Hoe isolerend is mijn vloer?

Er is een uiteenlopend gamma aan vloerbekleding van vinyl (in tegels, planken of op rol), linoleum, tapijt, laminaat, of kurk met elk hun eigenschappen wordt het nu natuurlijk aanvoelend, zacht, goed onderhoudbaar of isolerend …

Vele soorten van deze vloerbekleding zijn verkrijgbaar in waterafstotende afwerking en dus ideaal voor vochtige of natte ruimtes (badkamer, keuken). Deze vloerbekledingen zijn ook over de bestaande vloer te plaatsen en zorgen dus voor heel wat minder breekwerk.

Voor al deze bewerkingen staat Tideco garant voor een piekfijne afwerking en oog voor detail.

Kaleiwerken

Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek en karaktervol afwerken van gevels. Met kalei blijft de structuur van het metselwerk mooi zichtbaar.

Er kan gekozen worden voor een gekleurde kalei die bestaat uit minerale grondstoffen die het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel in stand houdt. De kalei kan ook ongekleurd worden aangebracht en afgewerkt worden met verf , op deze manier is de gevel onderhoudsvriendelijker.

Ook binnenshuis kan een accentmuur in kalei zorgen voor de nodige kleur en warmte in uw interieur.

Tideco. Professionele afwerking.